Från 21:a februari

Då kom snön, som vi nästan inte haft något av denna vinter.

Feb 21-17 skottat

Närmast Micha och Gina, som vid detta laget borde legat med valpar. Men båda gick tomma. Gina blev inte ens parad med Tian, som var meningen. Hon flörtade vilt med lilla hanvalpen Samson, så jag tänkte att hon kanske föredrog en guldfärgad hane, och valde Chang  hos Gunvor på Bergrabben. Men när det blev allvar av ville hon inte ändå, så det blev ett par halvdana parningar.

Feb 21-17 tall

Denna buske har tidigare tappat två stora grenar av tung blötsnö, så dessa vackra bollar skulle inte få vara kvar. Bara att slå av.

Feb 21-17 gren tyngd

Så här såg en gren ut innan.

Feb 21-17 gren utan

Så här när den befriats från snön och fjädrade upp sig. Man kan knappast tro att det är samma gren.

Feb 21-17 Bessie o Gina

Här har jag fotat Bessie och Gina från köksfönstret. De sitter på trappan, och vill ogärna plumsa ner i blötsnön.

Feb 21-17 Aevis o Micha

Aevis och Micha gick ner, men gjorde ifrån sig strax nedanför. alldeles för förnäma att utsätta sig för obehaget. Stora bollar fastnade undertill i pälsen.

Feb 21-17 Samson

Samson däremot, var tuffare och plöjde fram överallt. Här syns det hur det snöar.

Feb 21-17 framsida

På framsidan av huset, en bild i gråvit symfoni.

Publicerat i Blandat | Kommentarer inaktiverade för Från 21:a februari

Dop av Loui Colin Herjeskog 21 januari 2017

Det har inte blivit något skrivet på ett bra tag. Jag hade  en lång förkylning, så jag kunde inte ens vara med om dopet av mitt lilla barnbarnsbarn, tyvärr. Men jag har fått foton.Dopet igen

Gudmor Sara Graaf, väninna till Ellen Foogde,  Louis mor, gudfar hennes bror Gustaf Foogde, min dotterson Samuel med lilla Loui, och prästen vet jag inte namnet på. Så ledsen jag inte kunde närvara.       Foto: morfar Mikael Foogde.

Dopet far, mor o son

Stolta föräldrar till lilla söta Loui.

Dopet,3 pojkar

Tre snygga pojkar. Pappa Samuel och lilla Loui i famnen på morbror Gustaf.

Dopet 3 gen

Tre generationer. Min dotter Henrietta med son och sonson. Vad tiden går. De tre sista fotona av Sara Graaf.

Publicerat i Blandat | Kommentarer inaktiverade för Dop av Loui Colin Herjeskog 21 januari 2017

Temperaturen åker hiss

Runt 3:e januari tror jag det var, vräkte det ner en massa snö, så tallbuskarnas grenar böjde sig av tyngden. Dags skaka av snön, samt skyffla gångar runt staketet i rasthagen. Hittar inte bilderna jag tog, så det får bli att par från någon gång i december i stället.spar-i-sno-1

Det kom regn, som övergick i blötsnö, som frös. Tibbarna hade mönstrat ett spår dessförinnan. Det var som isbark att gå på, knastrade under fötterna.

spar-i-sno-2

Sånt här mönster blev det under träden, där vattnet droppat från grenarna innan det frös på.

I dag är det plus igen, men all snö som kom nu senast kan knappast hinna försvinna. Ömsom kallt, som värst – 22.9 grader, ömsom varmt, som varmast +8 denna vinter.

snoras-fran-plattak

Var ut en vända, men för halt att ta en tur med tibbarna. Fotade Tettas stuga, där snötäcket nu håller på att kana av. Sonen Armas bytte till plåttak medan han bodde här. Bättre än tegeltaken, där man måste upp och skotta av, om det blir för mycket.  Tänkte det skulle synas hur smältvattnet rinner från hängrännan på mitt verandatak, men icke. +3 grader när jag skriver detta.

 

Publicerat i Blandat | Kommentarer inaktiverade för Temperaturen åker hiss

Fyra generationer

fyra-generationer

En ledig bild med fyra generationer. Jag, min dotter Henrietta, hennes son Samuel, hans son lilla Loui i knä på farmor. Tian kom också med och fick självlysande ögon. Tänkte inte på att Enya också kunde fått vara med. Någon dag efter jul.

ellen-matar-loui

Matdags. Mamma Ellen med Loui i knät. Ett mycket vackert barnbarnsbarn. Men han har ju att brås på.

tetta-byter-ppa-loui

Farmor hjälper till att byta på en glad Loui. Nu för tiden har de tydligen kläder som vuxna,  i ministorlek. När mina var små hade de babykläder. Loui hade kråsskjorta med fluga minsann.

 

 

Publicerat i Blandat | Kommentarer inaktiverade för Fyra generationer