GOD JUL till dom som fortfarande tittar in här!

Min dator finns hos min äldsta son i Haninge. Den är lagad nu, men jag vet inte när jag kan få igen den. Har fått låna en gammal, ack så långsam, men dock fungerande dator av sonen under tiden. Men jag kommer inte åt mina gamla mail, adresser eller mina bilder utan min egen dator, så det blir tyvärr bara text. Jag kan dock komma in på Telia webmail, och få och skicka mail nu, så den som väntat länge på mail kan skicka mig ett, så jag har adressen. Önskar er alla en GOD JUL !

Publicerat i Blandat | Kommentarer inaktiverade för GOD JUL till dom som fortfarande tittar in här!

Min dator är i olag

Datorn har inte fungerat sedan 13/8. Nu har jag fått låna min dotters laptop. Inte speciellt populärt. Svårare med  annat tangentbord också än vad jag är van vid. Har låtit hälsa via Britt-Marie som fått bli mitt språkrör på Facebook att jag inte kan komma ut på internet, men de som inte har FB hoppas jag kan se här varför jag inte hör av mig med mail. Det är verkligen omåttligt besvärligt att inta kunna använda datorn. Tur att jag är gammaldags och betalar fakturor via bankgirokuvert. Jag vet inte om jag kan ta mig in på FB men ska göra ett försök. Men mailsidan tror jag mig inte om att kunna komma till. Tyvärr vet jag inte när min dator kan bli lagad. Kan bara kontaktas via telefon 0590/41577 eller på mobil 070/337 48 31.

Publicerat i Blandat | Kommentarer inaktiverade för Min dator är i olag

Azienta Tui, 13/1-2003 – 12/7-2017

I går fick jag det sorgliga beskedet, att Tui hade fått somna. Hon hade varit dålig en tid, och nu upptäckte veterinären en stor knöl. Eftersom hon var 14 år och 6 månader, var det humanast att låta henne få sova för gott.

Tui in spring -04

Ungdomsfoto av Tui. Hon bodde här de första åren, men så erbjöd sig Bodil i Storfors att avlasta mig, minns inte varför, och ta hand om henne. Så där har hon haft ett helt underbart liv tillsammans med två andra tibbar, som var där på foder från mig, Strömkarlens Lilian och Toyway Diva Divienna, Lillan och Jenna till vardags.

Tui med kompisar

Fick detta foto i januari i år, så här är Tui 14 år på bilden. Tack Bodil och Hans för all kärlek ni ger era djur. Bättre hem kan inte en hund ha. Vila i frid, lilla gumman. Du är djupt saknad. Du var så speciell, så oerhört tillgiven, och det har du lämnat till din avkomma.

Tian-15

Tuis son, Strömkarlens Tian Shan, 11 år, finns kvar här. Fotot från 2015.

Bessie med dotter Micha aug 7-13

Här finns också Tians dotter Black Midnight Magic, Bessie, 10 år, och hennes dotter Strömkarlens Michelle, Micha.

Juni 27-17 Paco sitter på trappa

Samt Tians lilla son Raysings Picasso, Paco, så  linjen lever vidare efter Tui. Men jag önskar av hela mitt hjärta, att jag även hade sparat en dotterlinje.

Tui 14 år

Fick ett så fint foto på henne taget förra veckan, som jag måste sätta hit också. Hon har just ratat en bit pannkaka som hon fick. Ville inte äta alls längre, stackarn. Nu får hon leva kvar som ett kärt minne, men det känns hårt så här i början.

 

Publicerat i Blandat | Kommentarer inaktiverade för Azienta Tui, 13/1-2003 – 12/7-2017

Förföljd av otur

Midsommarblomster

Midsommarblomster som förgyllde trädgården. De och andra blommande växter och den yppiga grönskan var det enda positiva med denna midsommar. För övrigt har jag haft det trist och problem en längre tid. Otur på otur.

BILEN. Glömde åka till bilprovningen. Bokade ny tid. Sonen  skulle köra dit den då, men vände direkt. Underliga ljud från ett hjul. Avbokade. Det åtgärdades. Bokade ny tid. Men så gick plötsligt inte låset upp. På höger sida kunde jag öppna om jag höll ner nyckeln. Avbokade. Krånglade mig in från vänster och körde till firman som konstaterade något fel i låskistan. En sådan beställdes, och jag skulle få komma någon dag senare och få det åtgärdat. Under tiden var det att böka sig in från höger sida. När jag skulle dit startade inte bilen. Avbokade bilprovning och fick ny tid hos firman. Glapp på bakluckan så en lampa hade gjort slut på batteriet. Till slut var det i alla fall fixat.  Äntligen bilprovning, fjärde tiden. Fick en 2:a på ojämna bromsar bak. Måste åtgärdas förstås. Håhå jaja.

DATORN. Kunde plötsligt inte komma ut på mina mail. Som tur var skulle jag få besök av min äldsta son, som arbetar med data, och är den som hjälper mig när det går fel, men för det mesta via guidning över telefon, då han bor långt härifrån. Inte så trevligt för honom att behöva sitta och fixa det vid besök. Han fixade även TVn, som var i olag sedan frekvensen ändrades. Ett par dar efter hans besök lade datorn av igen. Kom inte ut på internet och kunde inte öppna mina mail eller sända några. Det tog lång tid per telefon innan han lyckades guida mig så det fungerade. Det blev nytt namn och ny kod. Hoppas nu det håller en längre tid.

Bessie i body 2

BESSIE. Hon hade varit hängig en tid. Dålig på att äta, svansen konstant nere. Bokade för säkerhets skull tid i Karlskoga, när det inte ville gå över. Blodprov och ultraljud visade på inflammation i livmodern, som måste tas bort. Hade tur att få det gjort samma dag. Var där fem timmar. Som tur var hade jag med en deckare att läsa i. Vet ju, hur man får vänta.

Bessie i body

Nu är svansen uppe på ryggen igen. Hon mår mycket bättre. Hade först en stickad body som jag fått av Gunvor på Bergrabben en gång, men den blev blodig och var för varm, så det blev en i bomull gjord av en ärm från en gammal pyjamas. Såret skyddas och hon behöver inte ha tratt eller krage. Den 28:e ska stygnen tas. Sen kan hon vara tillsammans med resten. Så skönt. Då ska även bromsarna fixas, och ägaren lovade ta en sväng till besiktning efteråt. Hoppas det går bra till slut.

MINA ÖGON. Hade fått något som var som en insekt framför ögat, men det rörde sig när jag rörde ögat, och jag behövde starkare glas vid läsning, så jag beställde tid hos optiker. Det där konstiga framför ögat, som berodde på något i ögat, var inte farligt så länge det rörde sig. Däremot konstaterades att jag fått grå starr. På gränsen till körförbud. Jag kör utan glasögon, för distansseendet är bättre utan, men svårighet läsa liten text. Men det blir remiss till ögonläkare, som förmodligen ger tid till en operation. VILL INTE. tycker inte jag har några svårigheter att se när jag kör. Det måste i så fall vara en särdeles  stor säkerhetsmarginal de har. Så nu har jag det att ängslas för.

Hoppas det är slut med otur nu. Och hoppas på stadigare väder.

 

Publicerat i Blandat | Kommentarer inaktiverade för Förföljd av otur