Samma tur med Mona, 3:e december

Mona har jag lärt känna på Facebook genom att hon har en tibbe förstås, men också att hon varje möjlig dag tar med sig honom och går någon led och sätter ut underbara naturbilder från dessa turer. Så bor hon så pass nära som i Hällefors, så jag ville visa vad som finns att se här.

med-mona-pa-tur1

Under natten hade  det kommit ett par cm snö, så naturen tedde sig helt annorlunda. Här en glad Mona  efter att vi just vi just passerat järnvägen och klättrat upp för sluttningen.

med-mona-pa-tur2

Hennes tibbe Bumbi, som på tibbbevis klättrade upp där han hade bättre utsikt, och utgjorde en vacker tavla med den frostiga naturen bakom.

med-mona-pa-tur3

På väg genom skogen. Tyvärr förstör snön den Bauerstämning som rådde här innan. Tjock mossa överallt, orörd skog.

med-mona-pa-tur4

Gamla aspar, fällda av bävrar för länge sedan. Bumbi upp och balanserar.

med-mona-pa-tur5

Det snåriga området före sjön.

med-mona-pa-tur6

Knapp skönjbar, mindre vältrampad stig fram.

med-mona-pa-tur8

Östersjön i grå dager.

med-mona-pa-tur7

Det var för isigt att ta sig fram till den lilla bron och över den där älven rinner ut, så vi fick gå tillbaka och ta den större bron. Här motiv från Fågelsjön, så annorlunda mot min förra tur.

med-mona-pa-tur9

Här plåtar Mona ett isdraperi, som hänger ner från den lilla bron vi inte kom fram till. Här från andra sidan, och man ser bakom varför vi inte vågade oss fram där. Blankis.

med-mona-pa-tur

Här ser man isens draperi hon plåtade. Min kamera ger tyvärr inte lika fina bilder som Monas.

med-mona-pa-tur10

En sista bild på den tunna isens formationer i sjön. Det öppna vattnet till vänster såg mycket mörkare ut i verkligheten.

 

Det här inlägget postades i Blandat. Bokmärk permalänken.