Förföljd av otur

Midsommarblomster

Midsommarblomster som förgyllde trädgården. De och andra blommande växter och den yppiga grönskan var det enda positiva med denna midsommar. För övrigt har jag haft det trist och problem en längre tid. Otur på otur.

BILEN. Glömde åka till bilprovningen. Bokade ny tid. Sonen  skulle köra dit den då, men vände direkt. Underliga ljud från ett hjul. Avbokade. Det åtgärdades. Bokade ny tid. Men så gick plötsligt inte låset upp. På höger sida kunde jag öppna om jag höll ner nyckeln. Avbokade. Krånglade mig in från vänster och körde till firman som konstaterade något fel i låskistan. En sådan beställdes, och jag skulle få komma någon dag senare och få det åtgärdat. Under tiden var det att böka sig in från höger sida. När jag skulle dit startade inte bilen. Avbokade bilprovning och fick ny tid hos firman. Glapp på bakluckan så en lampa hade gjort slut på batteriet. Till slut var det i alla fall fixat.  Äntligen bilprovning, fjärde tiden. Fick en 2:a på ojämna bromsar bak. Måste åtgärdas förstås. Håhå jaja.

DATORN. Kunde plötsligt inte komma ut på mina mail. Som tur var skulle jag få besök av min äldsta son, som arbetar med data, och är den som hjälper mig när det går fel, men för det mesta via guidning över telefon, då han bor långt härifrån. Inte så trevligt för honom att behöva sitta och fixa det vid besök. Han fixade även TVn, som var i olag sedan frekvensen ändrades. Ett par dar efter hans besök lade datorn av igen. Kom inte ut på internet och kunde inte öppna mina mail eller sända några. Det tog lång tid per telefon innan han lyckades guida mig så det fungerade. Det blev nytt namn och ny kod. Hoppas nu det håller en längre tid.

Bessie i body 2

BESSIE. Hon hade varit hängig en tid. Dålig på att äta, svansen konstant nere. Bokade för säkerhets skull tid i Karlskoga, när det inte ville gå över. Blodprov och ultraljud visade på inflammation i livmodern, som måste tas bort. Hade tur att få det gjort samma dag. Var där fem timmar. Som tur var hade jag med en deckare att läsa i. Vet ju, hur man får vänta.

Bessie i body

Nu är svansen uppe på ryggen igen. Hon mår mycket bättre. Hade först en stickad body som jag fått av Gunvor på Bergrabben en gång, men den blev blodig och var för varm, så det blev en i bomull gjord av en ärm från en gammal pyjamas. Såret skyddas och hon behöver inte ha tratt eller krage. Den 28:e ska stygnen tas. Sen kan hon vara tillsammans med resten. Så skönt. Då ska även bromsarna fixas, och ägaren lovade ta en sväng till besiktning efteråt. Hoppas det går bra till slut.

MINA ÖGON. Hade fått något som var som en insekt framför ögat, men det rörde sig när jag rörde ögat, och jag behövde starkare glas vid läsning, så jag beställde tid hos optiker. Det där konstiga framför ögat, som berodde på något i ögat, var inte farligt så länge det rörde sig. Däremot konstaterades att jag fått grå starr. På gränsen till körförbud. Jag kör utan glasögon, för distansseendet är bättre utan, men svårighet läsa liten text. Men det blir remiss till ögonläkare, som förmodligen ger tid till en operation. VILL INTE. tycker inte jag har några svårigheter att se när jag kör. Det måste i så fall vara en särdeles  stor säkerhetsmarginal de har. Så nu har jag det att ängslas för.

Hoppas det är slut med otur nu. Och hoppas på stadigare väder.

 

Det här inlägget postades i Blandat. Bokmärk permalänken.